Možnosti lucentních dekorů umělého kamene Avonite

Koupelnový set nábytku AquaLigh - umělý kámen Avonite

Ve spolupráci s mladým slovenským designérem Markem Jurčiakem jsme vytvořili dvě designové realizace, na kterých jsou předvedeny rozsáhlé možnosti lucentních dekorů umělého kamene Avonite.

Koupelnový set AquaLight – umyvadlo a koupelnová skříňka z umělého kamene AvoniteSvítidlo Twiddle z umělého kamene AVONITE

Koupelnový nábytek AquaLight z umělého kamene Avonite je po estetické i funkční stránce oživením každé koupelny. Na koupelnový nábytek byl použit umělý kámen Avonite řady Studio s názvem Sky Glass. Zajímavým detailem je nestandardní odtok vody. Práce se světlem zdůrazňuje lucentní charakter materiálu a vizuálně silně asociuje živel vody, který je pro koupelnu tak důležitý. V případě svítidla Twiddle je to právě rozptyl světla, který obohacuje nejen samotný materiál, ale i světelný zdroj. Volba umělého kamene Avonite Amber Glass řady Studio je příkladem použití lucentních dekorů v oblasti svítidel. Světelné zdroje nejrozmanitějších typů, barev a intenzit dostávají díky umělému kameni jako je Avonite zcela nový rozměr.

Obě realizace jsme poprvé představili na Brněnských stavebních veletrzích, které se konaly letos v dubnu.